SCHAB DOJRZEWAJĄCY / STARZONY

4.47 (192 ocen)

  • 30 min

Nie ma to jak przygotowanie wędliny w domu. Aby urozmaicić wędliny na kanapki często suszymy różne rodzaje mięs, aby tym samym cieszyć się tym niepowtarzalnym smakiem

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki:
    1,5 kg schabu
    4 ząbki czosnku
    1 op. ziół prowansalskich
    1 łyżka majeranku
    1 czubata łyżka pieprzu naturalnego
    1 szkl soli
    1 łyżeczka pieprzu ziołowego
    1 łyżka cukru
    1 łyżeczka soli peklowej
    folia aluminiowa
Wystaw ocenę:

4.47 (192 ocen)

Schab dojrzewający / starzony - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie przyprawy wymieszać,obtoczyć w nich mięsa i natrzeć.
    Pozostałe przyprawy rozłożyć na folii aluminiowej, położyć na nich
    schab, zawinąć raz po długości schabu, raz po szerokości. Owinąć w
    dwie reklamówki, włożyć na 11 dni do zamrażarki. Po tym czasie
    wyjąć, zeskrobać przyprawy, mięso owinąć sznurkiem, powiesić w
    ciepłym miejscu żeby mięso obsychało. Suszyć ok 4 dni. Po tym czasie
    przechowywać zawiniętą w folię aluminiową.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wędlina

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować