Kapusta z jarzębiną do słoików na zimę

2 (1 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Wspaniały zapas do spiżarni na zimę.

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Kapusta biała 1 główka
    Listek laurowy 10 szt.
    Ziele angielskie kilka ziarenek
    Pieprz ziarnisty kilka ziarenek
    Kminek ½ łyżeczki
    Cebula biała 3 szt.
    Owoce jarzębiny 2 kiście
    Sól 2 łyżki
Wystaw ocenę:

2 (1 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Kapusta z jarzębiną do słoików na zimę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie:
    Kapustę umyć, poszatkować, posypać solą i odstawić na kilka godzin, po czym odlać powstały sok. Cebule obrać i pokroić. Jarzębinę dokładnie umyć. W dużym słoju lub garnku na przemian układać kapustę, owoce jarzębiny, cebulę i przyprawy. Po kilku dniach odlać sok z kapusty. Całość przełożyć do mniejszych słoików, szczelnie zamknąć i pasteryzować przez 20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jarzębina Kapusta biała

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować