Maliny do słoików na zimę

4.46 (145 ocen)

  • 30 min

Idealny lek na przeziębienia!

  • 30 min

Składniki:

  • 1 kg malin
    50 dag cukru
Wystaw ocenę:

4.46 (145 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory Sok

Maliny do słoików na zimę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Maliny zasypujemy cukrem i odstawiamy na 12 godzin (najlepiej na całą noc). Po 12 godzinach maliny gotujemy 10 minut. Gorące wlewamy do słoiczków. Pasteryzujemy około 10 minut. Odstawiamy do góry dnem do wystygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Owoce Soki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować