Kapusta z grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Świeże grzyby dokładnie oczyszczamy. Ogonki kroimy w kostkę, kapelusze w plastry. Podsmażamy na łyżce masła przez 10 minut. Zdejmujemy grzyby, ale nie czyścimy patelni.
Cebulę obieramy i kroimy w dużą kostkę. Podsmażamy na patelni, gdzie były smażone grzyby na łyżce masła aż się zeszkli.
Marchew obieramy, ścieramy na grubych oczkach, dodajemy do cebuli, podsmażamy pod przykryciem przez 5 minut.
Następnie dodajemy odsączoną i posiekaną kapustę kiszoną a także pozostałe masło, szczyptę pieprzu, majeranek. Mieszamy. Dusimy na średnim ogniu co jakiś czas mieszając przez około 35 minut.
Na koniec dodajemy grzyby i zostawiamy jeszcze na 5-10 minut.
Komentarze