Kapusta z grzybami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Kapusta kiszona, smażona na maśle z dodatkiem cebuli i grzybów. Do obiadu, ale także na świąteczny stół.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 900 g kapusty kiszonej,

    500 g świeżych grzybów,

    4 średnie cebule,

    marchewka,

    ok 125 g masła,

    pieprz,

    łyżka majeranku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dodatki Kapusta z grzybami

Kapusta z grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Świeże grzyby dokładnie oczyszczamy. Ogonki kroimy w kostkę, kapelusze w plastry. Podsmażamy na łyżce masła przez 10 minut. Zdejmujemy grzyby, ale nie czyścimy patelni.

    Cebulę obieramy i kroimy w dużą kostkę. Podsmażamy na patelni, gdzie były smażone grzyby na łyżce masła aż się zeszkli.
    Marchew obieramy, ścieramy na grubych oczkach, dodajemy do cebuli, podsmażamy pod przykryciem przez 5 minut.
    Następnie dodajemy odsączoną i posiekaną kapustę kiszoną a także pozostałe masło, szczyptę pieprzu, majeranek. Mieszamy. Dusimy na średnim ogniu co jakiś czas mieszając przez około 35 minut.
    Na koniec dodajemy grzyby i zostawiamy jeszcze na 5-10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować