Kanapkowy krem 'BOUNTY'

4.5 (177 ocen)

  • 15 min

Zaskakujący przepis, gdyż faktycznie krem smakuje jak wszystkim znany baton 'Bounty'. Używamy go jako 'smarowidło' na pieczywo.

  • 15 min

Składniki:

  • na masę kokosową:
    -100 g wiórków kokosowych
    - 60 g białej czekolady
    - 100 ml śmietanki kremówki
    - 100 ml mleka
    - 60 g masła
    na masę czekoladową:
    - 100 g mlecznej czekolady
    - 50 ml śmietanki kremówki
    - 2 łyżeczki masła
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Desery Bounty Krem

Kanapkowy krem 'bounty' - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kanapkowy krem 'Bounty' 1. Czekoladę połamać na kawałki, wrzucić do garnuszka, dodać śmietankę oraz masło. Podgrzewać na wolnym ogniu stale mieszając, aż czekolada się rozpuści. Wstawić masę do lodówki.
  • krem kanapkowy 'Bounty' 2. Kiedy czekoladowa masa stygnie, wziąć drugi garnuszek i umieścić w nim połamaną na kawałki białą czekoladę oraz resztę składników na masę kokosową. Gotować na wolnym ogniu przez ok. 15 minut, aż wiórki troszkę zmiękną. Cały czas mieszać masę.
  • 3. Do wyparzonego słoiczka nałożyć połowę masy czekoladowej, wyrównać i odłożyć do lodówki na ok. 10 minut. Po tym czasie na wierzch równomiernie rozłożyć połowę masy kokosowej. Czynność powtórzyć. Mają powstać cztery warstwy. Wierzch udekorować łyżką wiórek kokosowych.

Porady

Krem można przechowywać w lodówce 2 tygodnie.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Biała czekolada Kokos

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować