Zaskakujący przepis, gdyż faktycznie krem smakuje jak wszystkim znany baton 'Bounty'. Używamy go jako 'smarowidło' na pieczywo.
15 min
Składniki:
na masę kokosową:
-100 g wiórków kokosowych
- 60 g białej czekolady
- 100 ml śmietanki kremówki
- 100 ml mleka
- 60 g masła
na masę czekoladową:
- 100 g mlecznej czekolady
- 50 ml śmietanki kremówki
- 2 łyżeczki masła
Kanapkowy krem 'bounty' - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Czekoladę połamać na kawałki, wrzucić do garnuszka, dodać śmietankę oraz masło. Podgrzewać na wolnym ogniu stale mieszając, aż czekolada się rozpuści. Wstawić masę do lodówki.
2.Kiedy czekoladowa masa stygnie, wziąć drugi garnuszek i umieścić w nim połamaną na kawałki białą czekoladę oraz resztę składników na masę kokosową. Gotować na wolnym ogniu przez ok. 15 minut, aż wiórki troszkę zmiękną. Cały czas mieszać masę.
3.Do wyparzonego słoiczka nałożyć połowę masy czekoladowej, wyrównać i odłożyć do lodówki na ok. 10 minut. Po tym czasie na wierzch równomiernie rozłożyć połowę masy kokosowej. Czynność powtórzyć. Mają powstać cztery warstwy. Wierzch udekorować łyżką wiórek kokosowych.
Komentarze