Kanapki na początek wiosny

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Kiełki są pyszne i zdrowe, dlatego warto dodawać je do różnych potraw, choćby nawet do kanapek.

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1) kremowy serek z ziołami
    2) 2 jajka
    3) 2 kajzerki
    4) 4 plastry szynki parmeńskiej
    5) kilka łyżek kiełków (np. brokuła)
    6) ogórek
    7) kilka oliwek
    8) kilka suszonych pomidorów
    9) sól, pieprz, masło
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Kanapki

Kanapki na początek wiosny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Najpierw przygotowujemy jajeczne "chmurki". Z białek ubijamy pianę, dodajemy do nich żółtka, szczyptę soli i pieprzu i delikatnie mieszamy. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia układamy łyżką cztery placki z piany, w środku robimy wgłębienie i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i pieczemy około 8 minut.
  • 2. Kajzerki kroimy na pół i wstawiamy do piekarnika na kilka chwil, następnie smarujemy je masłem, układamy plaster szynki, kiełki, jajeczną „chmurkę”, serek z ziołami, pokrojone pomidory suszone, kilka plasterków oliwek i ogórka i posypujemy kiełkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Kiełki Oliwki Suszone pomidory

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować