Kalarepa nadziewana pieczarkami z kaczką w sosie z pomidorów

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób

Jednym zdaniem, uwielbiam kalarepę pod każdą postacią, ten wariant ma w sobie różnorodność smaków i kolorów i to jest jego atutem :)

  • 40 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 2 większe młode kalarepy
    farsz: 300 g pieczarek +1 cebula +masło do smażenia + 1 pierś z upieczonej kaczki +sól, pieprz mielony + 100 ml śmietanki 30%
    sos: 3 większe pomidory malinowe + ulubione przyprawy + druga połowa śmietanki czyli 100 ml
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy

Kalarepa nadziewana pieczarkami z kaczką w sosie z pomidorów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalarepy obrać, przekroić na połówki i lekko wydrążyć środki, posypać solą i na chwilę odłożyć.
    Pomidory pokroić w kostkę (wcześniej obrać je ze skórki polewając wrzątkiem przez chwilę), masę umieścić w płaskim garnku, posolić, na wierzch ułożyć połówki kalarepek i dusić ok. 20 minut aby zmiękły.
    W tym czasie pieczarki przesmażyć z cebulą, po lekkim przestudzeniu zmielić razem z mięsem kaczki, wlać śmietanę, doprawić do smaku, farsz powinien być dość miękki i soczysty.
    Gotowe kalarepy nadziać farszem, sos z pomidorów doprawić śmietanką i ponownie poddać obróbce termicznej nie dłużej niż 5 minut.
    Gotowe danie posypać zieleniną :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalarepa Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.5 (178 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Kalarepa nadziewana ryżem

To może cię zainteresować