Penne z kaczką w sosie śmietanowym

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Makaron penne jest wdzięczny w obróbce. Smakuje z każdym sosem, na przykład w wersji z kaczką w sosie śmietanowym. Na dodatek jest szybki w przygotowaniu.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g makaronu penne
    100 g fileta z kaczki
    1 łyżka smalcu z kaczki
    1 łyżka majonezu
    1 cebula
    100 ml mleka
    2 łyżki słodkiej śmietany 18%
    2 łyżki startego sera bursztyn
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Penne z kaczką w sosie śmietanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Penne z kaczką w sosie śmietanowym 1. Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu.

    Kaczkę kroimy na kawałki (u nas w paski), smażymy na kaczym tłuszczu, przez chwilę. Osączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.

    Cebulę siekamy, wrzucamy do tłuszczu po smażeniu kaczki, szklimy.
    Mleko mieszamy z majonezem, śmietaną i serem. Wlewamy do cebuli. Mieszając podgrzewamy do ulubionej konsystencji. Dodajemy mięso, dokładnie łączymy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

    Makaron łączymy z sosem. Podajemy od razu po przygotowaniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować