Kakaowe kokosanki z wiśniami

4 (1 ocen)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Chrupiące na zewnątrz i miękkie w środku kokosanki z dodatkiem kakao. To świetny sposób na wykorzystanie białek pozostałych z innych wypieków.

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Na 18 kokosanek:
    Białka jaj - 2szt (w temperaturze pokojowej)
    Cukier - 70g
    Kokos wiórki - 140g
    Kakao - 1 łyżka
    Wiśnie drylowane
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Kokosanki

Kakaowe kokosanki z wiśniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kakaowe kokosanki z wiśniami 1. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodając porcjami cukier. Z ostatnią porcją cukru dodajemy kakao. Na końcu łączymy z wiórkami kokosowymi i mieszamy delikatnie łyżką.
    Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia nakładamy łyżeczką porcje masy i formujemy ciasteczka z wgłębieniem pośrodku. Do każdego wgłębienia wkładamy wiśnię.
    Ciasteczka pieczemy w 180 stopniach przez 25 minut.
    Podajemy po ostudzeniu, będą wtedy chrupiące.

Porady

Wiśnie można zastąpić innymi owocami lub gęstym dżemem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Białka Wiórki kokosowe Kakao Wiśnie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować