Kaczka z warzywami po azjatycku

4.51 (184 ocen)

  • 60 min

Kaczkę podaję z dzikim ryżem. Potrawa ucieszy każde podniebienie.

  • 60 min

Składniki:

  • 2 piersi z kaczki,
    1 cebula,
    1 ząbek czosnku,
    300g chińskiej mieszanki warzywnej
    1/2 puszki mleczka kokosowego,
    100 ml śmietany 30%,
    1/2 szklanki wody,
    1 łyżeczka ostrej mielonej papryki,
    1 łyżka żółtej pasty curry,
    kawałek świeżego imbiru,
    oliwa,
    sól,
    pieprz.
Wystaw ocenę:

4.51 (184 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kaczka z warzywami po azjatycku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z piersi kaczki zdejmujemy skórę. Mięso kroimy w kostkę. Cebulę  oraz czosnek obieramy i kroimy w małą kostkę. Mięso razem z cebulą i czosnkiem podsmażamy na rumiano na oliwie. Wlewamy wodę oraz wsypujemy paprykę mieloną. Dusimy na małym ogniu około 15 minut.
  • 2. Mieszankę warzywną smażymy około 10 minut na oliwie. Dodajemy do mięsa. Mieszamy. Następnie wlewamy mleczko kokosowe oraz śmietanę. Dodajemy pastę curry oraz starty korzeń imbiru. Wszystko razem dusimy około 10 minut. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Podajemy z ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kaczka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Azjatycka

Podobne przepisy

To może cię zainteresować