Sum po azjatycku

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Ryba w ostrym sosie

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 kg filetów z suma (lub dowolnej ryby)
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    1 słoik krojonych pomidorów
    2 mini papryczki kajeńskie suszone
    po łyżeczce kminku, kolendry, gorczycy i curry
    szczypta cukru
    1/2 łyżeczki soli
    3 łyżki oleju rzepakowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba Sos pomidorowy

Sum po azjatycku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W rondlu rozgrzać olej. Cebulę obrać i posiekać, wrzucić na olej, zeszklić. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, dodać do cebuli. Przyprawy zmielić w młynku i dodać do cebuli z czosnkiem. Podsmażyć całość około 2 minut na średnim ogniu i zalać pomidorami, dodać sól i cukier. Gotować 5 minut. Rybę pokroić na porcje i włożyć do sosu, całość gotować 15 minut. Podawać z ryżem. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby Sum

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować