Wołowina po azjatycku

4.49 (186 ocen)

  • 45 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Wołowina na ostro z makaronem ryżowym i warzywami :)

  • 45 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • składniki podstawowe z zestawu B:
    20 dkg wołowiny
    10 g grzybów mun
    100 g pieczarek
    1 marchewka
    1 mała pietruszka
    1 mały por
    składnik podstawowy dodatkowy:
    100 g makaronu ryżowego
    składniki robocze:
    2 ząbki czosnku
    kawałek imbiru
    sos sojowy
    sos do dań z woka
    sos chili
    przyprawa orientalna
    olej do dań z woka
    dekoracja:
    czarny sezam
    szczypior
Wystaw ocenę:

4.49 (186 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Wołowina po azjatycku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wołowinę pokroić w paseczki, dodać starty imbir i przeciśnięty przez praskę czosnek, 1 łyżeczkę przyprawy orientalnej, po łyżce sosu do dań z woka sosu chili i 2 łyżki sosu sojowego, wymieszać i odstawić na pół godziny.
    Marchewkę i pietruszkę obrać i pokroić w zapałkę, pora w krążki, pieczarki w plasterki, grzyby mun zalać wrzątkiem.
    W woku rozgrzać olej i wrzucić marchewkę z pietruszką, po 3-4 minutach wrzucić mięsa, a kiedy się obsmaży, grzyby mun razem z wodą, pieczarki i pora. Całość smażyć 10 minut.
    Makaron ryżowy przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu i wymieszać z mięsem i warzywami. Przełożyć na talerze i udekorować sezamem i posiekanym szczypiorem. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby mun Makaron ryżowy Pieczarki Wołowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować