Kaczka z ananasem

5 (1 ocen)

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Wykwintne danie, które możemy przyrządzić na Święta lub niedzielny obiad. Piersi z kaczki w pysznym sosie z dodatkiem ananasa, podane z ziemniakami i surówką.

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 cebula
    • 1 łyżka oliwy z oliwek
    • 1 puszka ananasów
    • 1 łyżeczka curry
    • ½ szk. zalewy z ananasów
    • 1 łyżka skrobi ziemniaczanej
    • ½ szk. passaty
    • 1 łyżka sosu sojowego jasnego
    • Szczypta pieprzu
    • Sól
    • 600 g piersi z kaczki bez skóry i kości
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania mięsne

Kaczka z ananasem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kaczka 1. Na większej patelni rozgrzewam oliwę z oliwek, dodaję obraną drobno pokrojoną cebulę, smażę 5 minut.
    2. Ananasa kroję na małe kawałki, dodaję do cebuli, wsypuję curry, wlewam passatę, sos sojowy.
    3. Mięso kroję na małe kawałki, doprawiam pieprzem oraz solą, następnie przekładam do sosu i gotuję 30 minut.
    4. Na koniec sos zagęszczam skrobią, rozrobioną w zalewie z ananasów, chwilkę gotuje około 2 minut.
    5. Danie gotowe, podaję z ziemniakami oraz surówką.
    6. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ananas Kaczka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować