Jogurtowy sernik na zimno

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Przepyszny sernik jogurtowy na zimno.
Na takie upały tylko deser na zimno, który ochłodzi nas w gorące dni .

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Spód sernika :
    chałka drożdżowa czerstwa - 100 g
    tarte orzechy włoskie - 130 g
    masło - 100 g
    Masa serowa :
    jogurt naturalny - 1,5 litra
    ser biały tłusty - 3 kostki
    cukier - 4 łyżki
    galaretki mocno owocowy smak - 3 opak
    woda gotowana - 1 szkl
    Wierzch sernika :
    galaretki niebieskie - 2 opak
    woda gotowana - 750 ml
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Desery

Jogurtowy sernik na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jogurtowy sernik na zimno 1. Chałkę zetrzeć na tarce, lub rozdrobnić wałkiem do ciasta.
    Do chałki dodać tarte orzechy, wymieszać.
    Masło roztopić w rondlu, dodać starte produkty, wymieszać.
    Gorącą masę wyłożyć do tortownicy o średnicy 27 cm,dobrze docisnąć łyżką.
  • Jogurtowy sernik na zimno 2. Masa serowa:
    Do blendera wlać jogurt, dodać ser,cukier, zmiksować.
    Galaretki rozpuścić w gotowanej wodzie, wymieszać, odstawić do lekkiego stężenia.
    Wymieszać galaretki z jogurtem , odstawić do lekkiego stężenia.
    Masę serową wylać na spód z orzechów, wygładzić, odstawić do lodówki.
  • Jogurtowy sernik na zimno 3. Wierzch sernika :
    Galaretki rozpuścić w gotowanej wodzie, odstawić do lekkiego stężenia, wylać galaretki na masę serową.
    Odstawić sernik do lodówki na 4 godziny.
    Smacznego !
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować