Pyszne ciasto z czarną porzeczka: słodka biała masa na bazie śmietanki i śnieżki z kwaśnymi porzeczkami. Pomieszanie smaków, które idealnie sprawdza się w tym zestawieniu :)
Jogurtowiec z czarną porzeczką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Porzeczki umyć i przełożyć do garnka, zasypać cukrem, zacząć podgrzewać . Kiedy porzeczka puści sok dodać mąkę (rozpuszczoną w wodzie ), wymieszać, zdjąć z ognia.
2.Śmietanę ubić z cukrem.
3.Śnieżkę ubić na sztywno.
4.Żelatynę rozpuścić w mleku, lekko podgrzać.
5.Do śmietany dodać żelatynę i śnieżkę, wymieszać.
6.Herbatnikami wyłożyć dno formy , zalać masą śmietanową, posmarować frużeliną, schłodzić przez ok 2 godziny.
Komentarze