Jogurtowiec z czarną porzeczką

0 (0 ocen)

  • 55 min

Pyszne ciasto z czarną porzeczka: słodka biała masa na bazie śmietanki i śnieżki z kwaśnymi porzeczkami. Pomieszanie smaków, które idealnie sprawdza się w tym zestawieniu :)

  • 55 min

Składniki:

  • masa śmietanowa:

    śmietana 30 % 300 ml.
    śnieżka 1 opakowanie
    mleko 1 szklanka
    cukier 3 łyżki
    żelatyna 3 łyżeczki
    mleko do żelatyny 1/3 szklanki

    spód ciasta:

    herbatniki czekoladowe

    frużelina :

    czarna porzeczka 1 szklanka
    cukier 2 łyżki
    mąka ziemniaczana 1 łyżeczka

    Przepis na formę 30x30 cm.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Śmietanowiec Desery

Jogurtowiec z czarną porzeczką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Porzeczki umyć i przełożyć do garnka, zasypać cukrem, zacząć podgrzewać . Kiedy porzeczka puści sok dodać mąkę (rozpuszczoną w wodzie ), wymieszać, zdjąć z ognia.
  • 2. Śmietanę ubić z cukrem.
  • 3. Śnieżkę ubić na sztywno.
  • 4. Żelatynę rozpuścić w mleku, lekko podgrzać.
  • 5. Do śmietany dodać żelatynę i śnieżkę, wymieszać.
  • 6. Herbatnikami wyłożyć dno formy , zalać masą śmietanową, posmarować frużeliną, schłodzić przez ok 2 godziny.


    SMACZNEGO :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czarna porzeczka Śmietana Fruzelina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez pieczenia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować