Jogurtowiec z ananasem i migdałową kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.ciasto-Zmiksować jajka z cukrem i śmietaną.Przesiać tam mąkę z proszkiem i na niższych obrotach miksera zmiksować. Wyłożyć i rozsmarować na blaszkę 30x40 wyścielaną papierem do pieczenia.
2.Ananas odsączyć, pokroić w cząstki i rozrzucić do blaszki na surowe ciasto.
3.masa-Zmiksować jajka z cukrem, potem na niskich obrotach miksera z jogurtem. Przesiać tam budynie i ponownie zmiksować.Wylać do blaszki na ananasa.
4.kruszonka-Zmiksować masło z cukrem, przesiać tam mąkę, dodać migdały i ponownie zmiksować. Poskubać na masę jogurtową.
5.Piec ok.60 min. w 175 *C. Po upieczeniu zostawić na pół godz. w otwartym piekarniku. Po ostudzeniu oprószyć cukrem pudrem. Kroić jak dobrze stwardnieje.
Komentarze