Serniko-jogurtowiec z kruszonką migdałową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.ciasto-Zmiksować masło z cukrem i jajkami.Przesiać tam mąkę z proszkiem i na niższych obrotach miksera zmiksować. 2/3 ciasta wylepić na blaszkę 30x40 wyłożoną papierem do pieczenia.Resztę odłożyć na kruszonkę.
2.masa-Zmiksować jajka z cukrem potem serem i jogurtem. Następnie budynie przesiać do masy i ponownie zmiksować. Ale nie za długo, żeby niepotrzebnie napowietrzać. Wylać na surowe ciasto i rozsmarować.
3.kruszonka-Do pozostawionego ciasta, dodać migdały można je wpierw trochę połamać. Zagnieść i porozkładać na serze.
4.Piec ok 1 godz. w 175 *C. Pod koniec można przykryć papierem do pieczenia jak mocna by brązowiło.
5.lukier-Cukier puder przesiać do miseczki, dodać sok z cytryny i po troszku gorącej wody. Konsystencja powinna być lejąca, ale nie za rzadką bo nie wyschnie ani za gęstą bo przez dziobek w buteleczce nie spłynie. Polać zimny sernik w esy-floresy. Kroić jak dobrze zastygnie.
Komentarze