Kokosowy jogurtowiec z brzoskwiniami i kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.ciasto-Masło zmiksować z cukrem i jajkami. Przesiać do tego mąkę z proszkiem i zmiksować.Większą częścią połowy wylepić spód blaszki (30x40)wyłożonej papierem do pieczenia.Resztę odstawić na kruszonkę.
2.owoce-Brzoskwinie odsączyć i pokroić na plasterki. Poukładać na surowym cieście.
3.masa-Żółtka zmiksować z połową cukru, potem z jogurtem, na niskich obrotach miksera. Przesiać tam budynie, dodać kokos, grysik i zmiksować. Białka ubić z resztą cukru i wmieszać porcjami w masę jogurtową. Wylać na brzoskwinie.
4.Porozkładać kruszonkę.
5.Piec ok.1 godz. w 175 *C. na złoto. Jak mocno brązowieje to przykryć papierem do pieczenia.
6.lukier-Cukier puder rozetrzeć z sokiem i gorącą wodą, na lejącą papkę,ale nie za rzadką. Polać zimny placek w esy-floresy.
Komentarze