Jesienne leczo z kapustą

4.5 (157 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 60 min

Ta zdrowa bezmięsna potrawa apetycznie wygląda.

  • 60 min

Składniki:

  • ● 50 dag białej kapusty
    ● 1 kg cukinii
    ● bakłażan
    ● 3 papryki
    ● 3 pomidory
    ● 3 cebule
    ● 5 ząbków czosnku
    ● łyżka oleju
    ● łyżeczka posiekanej natki pietruszki
    ● 2 łyżki posiekanego koperku
    ● kminek
    ● bazylia
    ● sól
    ● pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Bigos

Jesienne leczo z kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jesienne leczo z kapustą 1. Bakłażana kroimy w plastry,
    oprószamy solą i odstawiamy
    na 20 minut. Płuczemy, osuszamy
    i kroimy w kostkę.
  • Jesienne leczo z kapustą 2. Kapustę szatkujemy. Papryki
    i pomidory kroimy w ćwiartki,
    cukinię w kostkę. Czosnek
    i cebule siekamy. Warzywa
    (oprócz pomidorów) dusimy na
    oleju do miękkości. Dodajemy
    pomidory i zieleninę. Doprawiamy
    i jeszcze chwilę dusimy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

PPWS_10-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować