Jesienne Leczo

4.99 (153 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Przepis bardzo spontaniczny, okazał się świetny!

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • - 4 papryki czerwone
    - 4 pomidory
    - 2 cukinie
    - 4 cebule
    - pęto kiełbasy (najlepiej wędzonej)
    - 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    - sól
    - pieprz
    - cukier
    - suszona bazylia
    - suszone zioła prowansalskie
    - 2 ząbki czosnku
Wystaw ocenę:

4.99 (153 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Dania główne Leczo

Jesienne leczo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kroimy cebule w paski po czym karmelizujemy w głębokim garnku.
  • 2. Gdy cebula będzie złocista, dodajemy pokrojona w kostkę kiełbasę.
  • 3. Umytą paprykę kroimy w paski i wrzucamy do garnka.
  • 4. Pomidory obieramy ze skórki po uprzednim parzeniu we wrzątku.
    Następnie kroimy na kawałki i dodajemy do całości.
  • 5. Cukinie kroimy w grube plastry. Także dodajemy do gotującej się potrawy.
  • 6. Przyprawiamy solą, pieprzem, odrobina cukru, suszoną bazylią oraz ziołami prowansalskimi. Dodajemy drobno posiekany czosnek.
  • 7. Dusimy pod przykryciem aż wszystko będzie miękkie.
  • 8. Na koniec dodajemy dwie lyrzeczki koncentratu pomidorowego. Mieszamy i odstawiamy na kilka min.

    Smacznego!

Porady

( jeśli po dodaniu ostatnich składników w garnku będziemy mieć dużo rzadkiego sosu to odlewamy nadmiar i pozostawiamy połowę ) Ostateczny sos nie powinien być rzadki jak woda!

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

4.5 (157 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Jesienne leczo z kapustą

4.5 (157 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Jesienne leczo z kapustą

RedakcjaPP Ta zdrowa bezmięsna potrawa apetycznie wygląda. 60 min

To może cię zainteresować