Jajka z pieczarkami - pszczółki

4.5 (181 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Jajka z pieczarkami w wiosennej odsłonie

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 jaj
    0,4 kg pieczarek
    szczypiorek
    kilka zielonych i czarnych oliwek
    1 długi ogórek
    majonez
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Jajko Jajka faszerowane Przystawki

Jajka z pieczarkami - pszczółki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki obrać, umyć, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, usmażyć (poddusić) na patelni. Jajka ugotować na twardo, przekroić na pół, żółtka wyjąć i rozdrobnić widelcem. Szczypiorek posiekać. Pieczarki wymieszać z żółtami, szczypiorkiem i majonezem (ok 1-2 łyżki). Doprawić solą i pieprzem. Połówki jajek napełnić farszem i ułożyć na talerzu. Oliwki pokroić na plasterki i połączyć naprzemiennie w pszczołę, ułożyć na jajkach. Ogórek pokroić na plasterki, a każdy plasterek na 4 części i zrobić skrzydełka, a ze skóry od ogórka, bądź szczypiorku, różki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować