Zupa serowo-pieczarkowa z pulpecikami z indyka

0 (0 ocen)

  • 6 min
  • Dla 6 osób

Zupa serowo-pieczarkowa z pulpecikami z indyka

  • 6 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 0,5 kg mięsa mielonego z indyka
    2-3 litry bulionu drobiowego (może być z kostki)
    0,5 kg pieczarek
    4 serki topione śmietankowe
    4 garście mrożonych warzyw, krojonych w słupki
    1 jajko
    1 kajzerka namoczona w mleku
    czosnek
    2 pory
    masło
    sól i i pieprz
    liście laurowe
    koperek

Zupa serowo-pieczarkowa z pulpecikami z indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bulion zagotować z liśćmi laurowymi. Pieczarki obrać, pokroić w plasterki, wrzucić do gotującego się bulionu.Mięso wymieszać z bułką, jajkiem, solą i pieprzem, uformować mokrymi rękami małe pulpeciki, wrzucić do garnka z zupą i gotować przez ok. 15 min.
    Por pokroić w plasterki (bez górnej części), podsmażyć na maśle. Do zupy wrzucić włoszczyznę oraz podsmażone pory i gotować jeszcze ok. 5 min.
    Serki topione pokroić w kostki, wrzucić do zupy, gotować, mieszając do całkowitego rozpuszczenia. Dodać przyprawy do smaku. Zupę nalaną w miseczki posypać pokrojonym koperkiem.

Komentarze

Podobne przepisy