Jajka z avocado i chili

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób

farsz z dodatkiem papryczki chili smakuje świetnie

  • 30 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 6 jaj
    1 dojrzałe avocado
    2 łyżeczki majonezu
    sok z 1/2 cytryny
    1/2 papryczki chili
    sól do smaku
    1 łyżka czarnuszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki

Jajka z avocado i chili - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo. Ostudzić, obrać ze skorupek i przekroić na połówki. Wyjąć żółtka i przełożyć je do miski. Białka ułożyć na talerzu, przecięciem do góry. Avocado obrać, miąższ skropić sokiem z cytryny i przełożyć do żółtek. Dodać posiekaną papryczkę chili, majonez oraz sól do smaku. Wszystko razem dokładnie zmiksować na gładką masę. Masę przełożyć do rękawa cukierniczego z końcówką gwiazdki. Do białek, w miejsce żółtek wyciskać rozetki z masy z avocado. Wierzch posypać czarnuszką. Przed podaniem schłodzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Awokado

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować