Jajka przepiórcze marynowane w burakach

4.5 (189 ocen)

Przepis prosty jak budowa cepa, wykonanie także, za to efekt bardzo ciekawy. Takie jajeczka na świątecznym stole idealnie wkomponują się w świąteczną atmosferę.

Składniki:

  • jajka przepiórcze 18 szt
    sok z buraków 250 ml
    sałata lodowa 1 szt
    sos tatarski 3 łyżki
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki

Jajka przepiórcze marynowane w burakach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka przepiórcze ugotować przez 3 minuty i zamarynować w soku z buraków przez 24h, nie dłużej bo wtedy żółtko też się zabarwi. Gotowe jajka położone są na sałacie i udekorowane sosem tatarskim. Pyszne.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować