Jajka po tatarsku

4.5 (165 ocen)

  • 30 min

Na Wielkanocny świąteczny stół..

  • 30 min

Składniki:

  • 8 jaj
    100 g maślaczków w zalewie octowej domowej roboty,równie dobrze mogą spełnić tę funkcję pieczarki
    4 małe ogórki konserwowe
    1 mała cebulka
    2 łyżki majonezu
    sól,pieprz biały do smaku
    1 ogórek konserwowy do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki

Jajka po tatarsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka wkładamy do rondelka zalewamy wodą i gotujemy na twardo około 5-6 minut .Odstawiamy do ostygnięcia ,obieramy ze skorupek,przekrawamy na połówki ,żółtka delikatnie wydrążamy do miseczki.

    Grzybki i ogórki osączamy z zalewy drobniutko kroimy ,cebulkę obieramy kroimy w kosteczkę dodajemy do wydrążonych żółtek,doprawiamy do smaku solą i pieprzem dodajemy majonez i mieszamy.

    Gotowym farszem nadziewamy białka ,dekorujemy paseczkami z ogórka konserwowego.wstawiamy do lodówki w celu schłodzenia
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować