Gulasz po tatarsku

4.5 (159 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Danie jednogarnkowe.

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • 0,5 kg mięsa wołowego

    2 cebule

    5 średnich ziemniaków

    3 średnie ogórki kiszone

    3 łyżki przecieru pomidorowego

    liść laurowy

    ziele angielskie

    czosnek

    sól, pieprz,pieprz cayenne,papryka czerwona w proszku,maggy,wegeta,

    Bulion
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz po tatarsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 
Gulasz po tatarsku 1. Cebulę pokroić w półplasterki. Mięso i ziemniaki pokroić w grubsze słupki. Ogórki pokroić w małe słupki.Mięso usmażyć na dużym ogniu porcjami,tak aby złapało kolor,ale nie puściło soku. Odłożyć na bok.Na tej samej patelni zeszklić cebulę na maśle. Dodać do niej przecier pomidorowy, podsmażyć.
  • 
Gulasz po tatarsku 2. Dodać mięso i chwilę jeszcze razem podsmażyć. Całość zalać bulionem lub wodą i gotować do miękkości mięsa ok. 50 minut.Dobrze doprawić
  • 
Gulasz po tatarsku 3. Ziemniaki usmażyć na oleju tak jak frytki.
  • 
Gulasz po tatarsku 4. Jak mięso będzie miękkie dodać ziemniaki i ogórki,delikatnie przemieszać i gotować jeszcze 10-15 minut
  • 
Gulasz po tatarsku 5. Podawać ze świeżym pieczywem.:) Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować