Jajka nadziewane sałatką

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zamiast surimi można dodać krewetki lub mięso z kurczaka.

Składniki:

  • ● 2 szkl. pokrojonych w plasterki rzodkiewek
    ● 3 łyżeczki soku z cytryny
    ● 1/2 łyżeczki soli
    ● 8 dużych jajek
    ● 1/4 łyżeczki pieprzu
    ● 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
    ● 2 łyżki oliwy
    ● 24 liście sałaty
    ● 1 szkl. pokrojonych na małe kawałki surimi (paluszków krabowych)
    ● 1/4 szkl. pokrojonego w małą kostkę selera naciowego
    ● łyżeczka musztardy w proszku
    ● 2 łyżki posiekanej rzeżuchy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki

Jajka nadziewane sałatką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rzodkiewki mieszamy z 1/4 łyżeczki soli i 2 łyżeczkami soku z cytryny. Przykrywamy i odstawiamy na 30 minut.
  • 2. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Przekrawamy na pół. Żółtka ścieramy na tarce o dużych oczkach. 1 łyżkę odkładamy.
  • 3. Pozostałe żółtka oprószamy resztą soli i pieprzem oraz skrapiamy resztą soku z cytryny. Mieszamy z paluszkami krabowymi i selerem. Posypujemy musztardą. Jogurt mieszamy z oliwą. Polewamy sałatkę, mieszamy. Sałatką nadziewamy połówki jajek.
  • 4. Sałatę myjemy i osuszamy. Na 8 talerzyków wykładamy po 3 liście. Układamy po dwie połówki jajek i po porcji rzodkiewki. Jajka posypujemy
    pozostałymi żółtkami. Dekorujemy rzeżuchą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować