Jajka nadziewane sałatką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rzodkiewki mieszamy z 1/4 łyżeczki soli i 2 łyżeczkami soku z cytryny. Przykrywamy i odstawiamy na 30 minut.
2.Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Przekrawamy na pół. Żółtka ścieramy na tarce o dużych oczkach. 1 łyżkę odkładamy.
3.Pozostałe żółtka oprószamy resztą soli i pieprzem oraz skrapiamy resztą soku z cytryny. Mieszamy z paluszkami krabowymi i selerem. Posypujemy musztardą. Jogurt mieszamy z oliwą. Polewamy sałatkę, mieszamy. Sałatką nadziewamy połówki jajek.
4.Sałatę myjemy i osuszamy. Na 8 talerzyków wykładamy po 3 liście. Układamy po dwie połówki jajek i po porcji rzodkiewki. Jajka posypujemy
pozostałymi żółtkami. Dekorujemy rzeżuchą.
Komentarze