Jajka nadziewane sałatką

0 (0 ocen)

  • 10 min

Przekornie napisałam, że to jajka faszerowane sałatką. Tak naprawdę są to foremki waflowe w kształcie jajek. Sałatka jest kremowa i pięknie podana. Każy skusi się na takie oryginalne jajeczko.

  • 10 min

Składniki:

  • Składniki sałatki:

    - ryż biały (ugotowany, schłodzony) : 100 g
    - tuńczyk w puszce w oleju - kawałki: 100 g ( po osączeniu)
    -ser mozzarella - tarty : 50 g
    -kukurydza konserwowa w puszce : 100 g
    - majonez : 2 łyżki
    - szczypiorek ( posiekany) : 2 łyżki
    -natka pietruszki ( posiekana) : 1 łyżeczka
    -sól : 0,5 łyżeczki
    - pieprz ziołowy : 0,5 łyżeczki

    ponadto :

    - foremki waflowe Vafini : 16 sztuk
    - pomidor do dekoracji
    - majonez do dekoracji : 4-5 łyżek
    -sałata do dekoracji : 6-8 listków
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Jajko Jajka faszerowane

Jajka nadziewane sałatką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki sałatki wymieszać delikatnie w dużej misce. Sałatkę przełożyć do waflowych jajeczek. Podawać na talerzu udekorowanym pomidorem, sałatą i majonezem.

Porady

Foremki waflowe "Vafini" przeznaczone są do nadziewania farszami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Mozzarella Tuńczyk

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować