REKLAMA

Jajka na roszponce polane dipem francuskim

wyświetlono: 438 | dodany do książki kucharskiej: 2 | polecenia: 0

Uwielbiam ten sos, bo ma intrygujący smak , który w zasadzie smakuje do wszystkiego jajek, mięs na zimno, potraw z grilla i do sałatek. To chyba jedyny sos , który polubił mój mąż właśnie z jajkami.

opublikowany: 31.03.2015
Udostępnij Pinterest

Składniki:

  • Jajka ugotowane na twardo
    sałata roszponka
    pomidorki cherry
    cebula czerwona

    Sos francuski:
    3 łyżki musztardy francuskiej
    1 łyżka majonezu
    3 łyżki soku z cytryny
    1 łyżeczka płynnego miodu
    sól i pieprz do smaku
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Sposób przygotowania:

Sposób przygotowania:

  • sałata roszponka 1. Sałatę myjemy i osuszamy.
  • sos - dip 2. Sos: Wszystkie składniki łączymy i delikatnie mieszamy ze sobą w jednym kierunku tak aby nasz dip był gęsty.
  • jajka 3. Jajka gotujemy na twardo i po ostudzeniu przekrawamy na pół. Sałatę roszponkę wykładamy na duży talerz, układamy na niej plasterki czerwonej cebuli i przekrojone na pół pomidorki. Następnie układamy połówki jajek i polewamy sosem jajka i sałatę.

Porady

sos francuski możecie zobaczyć tutaj http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/dip-francuski-8

Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE