Dip francuski

4.99 (204 ocen)

  • 3 min

Mój ulubiony do sałatek, jajek, mięs chipsów, frytek i wielu innych potraw.Doskonale sprawdza się do potraw z grilla.

  • 3 min

Składniki:


  • 3 łyżki musztardy francuskiej
    1 łyżka majonezu
    3 łyżki soku z cytryny
    1 łyżeczka płynnego miodu
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.99 (204 ocen)

Zobacz również:

Sok Przystawki Sosy Majonez Dip

Dip francuski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • składniki 1. Wszystkie składniki łączymy i delikatnie mieszamy ze sobą w jednym kierunku tak aby nasz dip był gęsty. Mieszanie energiczne w różne strony powoduje rozrzedzenie dipu. Taki dip schładzamy w lodówce .
    Dip ten może służyć również jako marynata do mięs.

Porady

Zamiast majonezu można odchudzić sos zastępując go jogurtem naturalnym.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Marynowanie Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować