Jajka faszerowane pastą z pora

4.67 (3 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Łatwa w wykonaniu i szybka przekąska z jajek ugotowanych na twardo.

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • jajka ugotowane na twardo - 6 szt.

    duży por - 1 szt.

    majonez - 3 łyżki

    starty chrzan - 2 łyżeczki

    natka pietruszki

    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.67 (3 ocen)

Zobacz również:

Jajka faszerowane

Jajka faszerowane pastą z pora - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka przekrawamy na pół. Wyjmujemy żółtka.
  • 2. Pora myjemy i drobno siekamy.
  • 3. Majonez mieszamy z chrzanem. Dodajemy żółtka i pora. Doprawiamy solą i pieprzem.
  • 4. Otrzymaną masą napełniamy połówki jajek. Ozdabiamy natką pietruszki
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka kurze Por

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Na zimno Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować