Jajka faszerowane pastą z tuńczyka "Pszczółki"

5 (5 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Kolorowe przekąski w sam raz na przyjęcie.

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • jajka ugotowane na twardo - 6 szt.

    tuńczyk w sosie własnym - 1 puszka

    kukurydza - mała puszka

    majonez - 3 łyżki

    ogórek wężowy - 1 szt.

    czarne oliwki - 6 szt.

    zielone oliwki - 6 szt.

    pomidor - 2 szt.

    ulubione kiełki

    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (5 ocen)

Zobacz również:

Jajka faszerowane

Jajka faszerowane pastą z tuńczyka "pszczółki" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka przekrawamy na pół, wyjmujemy żółtka.
  • 2. Żółtka umieszczamy w misce, dodajemy osączonego z zalewy tuńczyka, kukurydzę i majonez. Dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Otrzymaną masą napełniamy połówki jajek.
  • 3. Oliwki kroimy w plasterki, układamy na połówkach jajek naprzemiennie.
  • 4. Ogórek kroimy w plasterki, które następnie dzielimy na cztery części. Układamy na jajkach (skrzydełka).
  • 5. Na środku półmiska umieszczamy kiełki. Ozdabiamy cząstkami pomidora, ogórkiem i oliwkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka kurze Tuńczyk w sosie własnym

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Na zimno Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować