Jagodowy torcik na zimno

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 8 osób

Obłędny w smaku: herbatnikowy spód oraz lekka jagodowa pianka. PYCHOTA!!!

  • 45 min
  • Dla 8 osób

Składniki:

  • Spód herbatnikowy:
    130 g herbatników maślanych
    50 g rozpuszczonego masła
    Masa serowa:
    200 g sera kremowego philadelphia,
    200 g jogurtu naturalnego,
    2 łyżki cukru pudru,
    ½ szkl. jagód
    4 łyżeczki żelatyny,
    1/3 szkl. wrzątku

    Galaretka:
    1 opakowanie galaretki o smaku owoce leśne

    Dodatkowo:
    ołówki czekoladowe do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Sernik na zimno Desery

Jagodowy torcik na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Spód herbatnikowy: masło rozpuszczamy, studzimy. Herbatniki mielimy drobno w malakserze. Mieszamy z wystudzonym masłem, aby powstał "mokry piasek". Tortownicę o średnicy 18 cm wykładamy folią spożywczą. Wysypujemy masę ciasteczkową, ugniatamy, wkładamy do lodówki na 30 min.
    Masa serowa: Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku. Jagody blendujemy, dodajemy cukier, następnie po ser i jogurt, dodajemy przestudzoną żelatynę. Mieszamy dokładnie, wylewamy na zastygnięty spód ciasteczkowy. Wyrównujemy powierzchnię.

    Galaretka: W ¾ szkl. wrzątku rozpuszczamy galaretkę, zostawiamy do stężenia. Ciasto zalewamy tężejącą galaretką. Gdy ciasto całkowicie stężeje, obkładamy rurkami z czekolady.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jagody Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować