Jagnięce kotleciki bez kości

4.5 (153 ocen)

Smażone na żeliwnej patelni, którą później wstawiłam do piekarnika. Szybkie, dobre danie.

Składniki:

  • 4 kotleciki jagnięce bez kości
    4 duże ząbki czosnku, zgniecione
    1 łyżka świeżych liści tymianku, lekko zgnieciony
    1 łyżka świeżego rozmarynu, igły lekko zgniecione
    2 łyżeczki grubej soli
    2 łyżki oliwy
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Jagnięce kotleciki bez kości - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-147dov0 1. 1. Kotleciki umyć i osuszyć. W misce wymieszać czosnek, tymianek, rozmaryn i sól z 1 łyżką oliwy z oliwek. Dodać jagnięcinę, obtoczyć dokładnie ze wszystkich stron w marynacie, marynować w temperaturze pokojowej co najmniej 30 minut, do 1 godziny.
  • 2. 2. Rozgrzać piekarnik do 200 ° C. Na patelni - najlepiej takiej, którą będzie można wstawić do piekarnika - rozgrzać pozostałą oliwę. Położyć jagnięcinę. Smażyć, aż zbrązowieje, około 3 minut z każdej strony.
  • 3. 3. Wstawić patelnię z mięsem do piekarnika (lub blaszkę z przełożonym na nią mięsem ) i piec jeszcze ok około 10 minut - mięso średnio wysmażone. Przełożyć kotleciki na talerz, przykryć i niech odpoczną 5 minut. Podawać! Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Mięso

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować