Steki jagnięce

wyświetlono: 6050 | dodany do książki kucharskiej: 0 | polecenia: 0

Kupiliśmy w Biedronce ładnie wyglądające steki z udźca jagnięcego. Tym razem tylko pieprz, sól, oliwa i patelnia grillowa.

opublikowany: 19.02.2015
Udostępnij Pinterest

Składniki:

  • 2 steki jagnięce bez kości - z udźca jagnięcego (300 g)
    sól morska
    pieprz młotkowy z kolendrą
    2 - 3 łyżki oliwy
Ocena:

(średnia 4.5 z 145 głosów)

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Steki jagnięce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Steki umyć i osuszyć.
  • 2. 2.Posolić, posypać pieprzem, włożyć do miseczki, polać oliwą. Obtoczyć mięso ze wszystkich stron w oliwie, marynować w temperaturze pokojowej co najmniej 30 minut, do 1 godziny.
  • 3. 3.Rozgrzać patelnię grillową. Położyć jagnięcinę. Smażyć około 8 - 10 minut co jakiś czas przewracając. Przełożyć kotleciki na talerz, przykryć i niech odpoczną 3 minuty. Podawać! Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: paolineczka uuuuuunazwy-1

Steki z karczku

Pyszne i aromatyczne mięsko. Można je również upiec na grillu

kategoria: Dania główne stek opublikowany: 23.09.2014 | wyświetlono: 2928 Książki kucharskie: 0 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE