Kupiliśmy w Biedronce ładnie wyglądające steki z udźca jagnięcego. Tym razem tylko pieprz, sól, oliwa i patelnia grillowa.
(średnia 4.5 z 145 głosów)
Pomysł na podanie kalafiora nieco inaczej. Smażony w plastrach z patelni. Smaczna propozycja na obiad lub kolację. Świetnie smakuje podany z jajkiem sadzonym lub ulubionym dipem.
Gdy znudziły wam się klasyczne udka proponuje wam odmianę pyszne steki z udek z pieczarkami serem żółtym i papryką, nikt nie rozpozna że to mięso z udek jest soczyste i nie czuć tak kością jak zwykłe udko, polecam!
Przygotowanie steków polega na krótkotrwałej obróbce w wysokiej temperaturze. Tak usmażone mięso ma rumianą skórkę i jest soczyste w środku.
Steki wołowe robiłam pierwszy raz ,było to dla mnie wyzwanie by wyszły miękkie i soczyste.Dzięki smażeniu na dobrze rozgrzanej patelni wszystkie soki zostały zamknięte w środku i wypłynęły podczas krojenie mięsa.
Pyszne i aromatyczne mięsko. Można je również upiec na grillu
Komentarze