Comber jagnięcy bez kości, pieczony

0 (0 ocen)

  • 6 godz.
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Jagnięcina - pyszne mięso.

  • 6 godz.
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g combra jagnięcego
    500 g ziemniaków
    Marynata:
    2 łyżki miodu
    4 ząbki czosnku
    2 łyżki oleju
    1 łyżeczka musztardy
    1 łyżeczka sezamu
    1 łyżeczka suszonego tymianku
    1 szczypta suszonego koperku
    1 szczypta mielonego kminku
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Comber jagnięcy bez kości, pieczony - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Comber jagnięcy bez kości, pieczony 1. Marynata :W misce wymieszałem olej, miód, musztardę. Dodałem przeciśnięty czosnek, odrobinę pieprzu i zioła. Ponownie dokładnie wymieszałem. Marynatą natarłem jagnięcinę. Odstawiłem do lodówki, na 3 godziny ( a najlepiej na całą noc )

    Nagrzałem piekarnik do 160 stopni C
    Umyłem mięso, osuszyłem. Wyciąłem wszystkie możliwe kawałki tłuszczu ( w przypadku jagnięciny, tłuszcz się nie stopi, a zamieni w galaretkę ). Nie jest to konieczne. Zależnie jak kto lubi. Mięso wyjęte marynaty, przesmażyłem na patelni, aby zamknąć pory.
    Włożyłem do brytfanny. Wlałem do niej marynatę, Włożyłem ziemniaki. Wstawiłem do piekarnika na 30 minut. Podlałem wodą. Piekłem do miękkości. Czas pieczenia zależny od wielkości combra ( ok. 1/5 godziny ).
    Kiedy mięso było już bardzo miękkie, wyciągnąłem brytfannę z piekarnika i odstawiłem je na 10-15 minut przed krojeniem. Przed podaniem delikatnie posoliłem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jagnięcina

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować