Jagnięca wątróbka w sosie z fasolą

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Aromatyczne danie jednogarnkowe świetnie komponuje się podane z pieczywem albo ryżem. Bardzo sycące. Wątróbkę można zamienić na wieprzową lub drobiową, które wyjdą po prostu mniej kruche.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -500 g wątróbki jagnięcej
    -1 puszka pieczonej fasoli w sosie pomidorowym
    -1 pomidor
    -1 mała marchew
    -1/4 szkl. wody lub bulionu
    -1 kawałek pora
    -1 cebula
    -rozmaryn
    -tymianek
    -sól, pieprz
    -4 łyżki oleju rzepakowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Jagnięca wątróbka w sosie z fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić w piórka, por w kawałki, czosnek przecisnąć przez praskę. W garnku rozgrzać łyżkę oleju. Zeszklić cebulę. Dodać por i czosnek i smażyć jeszcze chwilę.
    W międzyczasie wątróbkę i warzywa umyć, oczyścić i pokroić w małą kostkę. Do cebuli przełożyć warzywa i puszkę fasoli. Dusić na małym ogniu.
    Pozostały olej rozgrzać na patelni, obsmażyć wątróbkę. Tak przygotowane kawałki przełożyć do sosu. Doprawić solą, pieprzem, tymiankiem i rozmarynem. Całość dusić kilka minut aż płyn się trochę zredukuje.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola Podroby Wątróbka drobiowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować