Jabłkowe misiaki naleśnikowe

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Na takie naleśniki skusi się każdy niejadek

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - duże jabłko: 1 sztuka
    - rodzynki: 10 dekagramów
    - mleko: 1 szklanka
    - jajko surowe: 1 sztuka
    - mąka pszenna (ile potrzeba): 1 sztuka
    - migdały płatki: 5 łyżek
    - cukier puder: 2 łyżki
    - olej rzepakowy (wg potrzeb): 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Placki

Jabłkowe misiaki naleśnikowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Migdały prażymy na rozgrzanej patelni. Mleko miksujemy z jakiem. Dodajemy tyle mąki, aby powstało nam lejące ciasto naleśnikowe. Jabłko obieramy ze skórki, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w drobną kostkę. Dodajemy wraz z rodzynkami do ciasta, mieszamy. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju, kładziemy sylikonową obręcz w kształcie misia i nalewamy ciasto. Smażymy z obu stron na rumiano. Usmażone naleśniki posypujemy cukrem pudrem i uprażonymi migdałami w płatkach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować