Jabłka nadziewane orzechami

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób

Połączenie zwykłego jabłka i orzechów to świetna propozycja na leniwe popołudnie. Na wykonanie potrzebujecie zaledwie kilku chwil, tak więc serdecznie polecam!

  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 2 jabłka
    garść orzechów włoskich
    10 orzechów pekan
    mała garść rodzynek
    2 łyżki mleka
    łyżeczka skórki z cytryny + odrobina do dekoracji
    szklanka cukru
    2,5 szklanki wody
    1 łyżka soku z cytryny
    odrobina śmietanki lub ulubionego sosu
    szczypta cynamonu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Jabłka nadziewane orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka obieramy i wdrążamy środek. Umieszczamy w garnku, dodajemy wodę, cukier oraz sok z cytryny. Gotujemy całość do momentu gdy jabłka zmiękną jednak nie będą się rozpadały. Wyjmujemy je i studzimy. W międzyczasie siekamy orzechy oraz rodzynki i łączymy je z mlekiem, skórką z cytryny oraz cynamonem. Powstałą mieszanką nadziewamy jabłka. Podajemy polane sosem lub śmietanką i udekorowane skórką z cytryny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cytryna Jabłka Orzechy Śmietanka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Impreza

Podobne przepisy

4.51 (146 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Jabłka nadziewane mielonym mięsem

To może cię zainteresować