Jabłecznik na dwa ciasta

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Ten jabłecznik wyszedł cudem. Miałam dwa ciasta gotowe w lodówce: francuskie i kruche i chciałam sobie zaoszczędzić czasu. Z francuskiego zrobiłam kratkę.

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - ciasto francuskie gotowe w arkuszach: 1 sztuka
    - ciasto kruche gotowe: 1 sztuka
    - jabłka papierówki: 1.5 kilograma
    - kardamon do smaku: 1 łyżeczka
    - cynamon mielony: 1 łyżeczka
    - bułka tarta do posypywania: 1 łyżka
    - masło do posmarowania: 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jabłecznik Desery

Jabłecznik na dwa ciasta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jabłecznik na dwa ciasta 1. Ciastem wyłożyłam tortownicę, wlałam do niej gotowe jabłka (miałam ogromny słój uprażonych jabłek). Do jabłek dodałam 3 łyżki żelatyny, żeby gdy wystygnie było mięsiste i się nie rozpadało. Na wierz zrobiłam kratkę z ciasta francuskiego.

    Piekłam 45 minut. Przez pierwsze 30 minut w 180 stopniach a następnie 15 minut w 220 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować