Hummus z pieczonym buraczkiem

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszny hummus w pięknym kolorze. Hummus z buraczkiem super smakuje, fajnie wygląda i może być świetną przystawką.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 mały upieczony buraczek
    puszka ciecierzycy (bez zalewy)
    2 łyżki pasty tahini
    1 ząbek czosnku
    10 łyżek wody gazowanej
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasty Hummus

Hummus z pieczonym buraczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czosnek obieramy i drobno kroimy. Buraczek obieramy(najlepiej w rękawiczkach) ze skórki i kroimy w kosteczkę. Do kielicha blendera przekładamy ciecierzycę, czosnek, buraczek. Dodajemy również pastę z tahini, wodę gazowaną i solimy. Blendujemy na gładką masę. Gotowy hummus przekładamy do miseczki. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciecierzyca Buraki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować