Gulasz z karkówki z jabłkiem i kiszonym ogórkiem

5 (2 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszny gulasz z karkówki. Sos z dodatkiem jabłka i kiszonych ogórków smakuje obłędnie. Polecam.

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 70 dag karkówki
    1 duża cebula
    3 ząbki czosnku
    2 marchewki
    1 średnie jabłko
    2 kiszone ogórki
    3 szklanki wody
    4 łyżki oleju
    2 łyżeczki przyprawy do mięs
    1 łyżeczka przyprawy do gyrosa
    1 łyżeczka papryki wędzonej słodkiej
    1 łyżeczka soli himalajskiej
    1/2 łyżeczki pieprzu
    1/4 szklanki wody - do mąki
    1 łyżka mąki
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Gulasz

Gulasz z karkówki z jabłkiem i kiszonym ogórkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę myjemy i kroimy w grubą kostkę, posypujemy przyprawami i mieszamy. Odstawiamy.
    Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Mięso smażymy około 5 minut na rozgrzanym oleju i przekładamy do garnka z gotującą się wodą. Cebulę i czosnek smażymy przez krótki czas i dokładamy do garnka z mięsem.
    Marchew obieramy, myjemy i kroimy na kawałki, dokładamy do gotującego się gulaszu. Ogórki kiszone kroimy w kostkę i odstawiamy.
    Jabłko obieramy i kroimy w kosteczkę - gdy mięso jest prawie miękkie dokładamy do garnka. W wodzie rozprowadzamy mąkę. Do ugotowanego gulaszu dokładamy pokrojone ogórki i gotujemy razem około 5 minut.
    Na samym końcu wylewamy wodę z mąką i zagotowujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

5 (166 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Kapusta pekińska z jabłkiem i ogórkiem kiszonym

To może cię zainteresować