Gulasz wieprzowy z papryką i ogórkiem kiszonym

4.43 (205 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszny, aromatyczny i prosty do przygotowania gulasz wieprzowy z dodatkiem ogórka kiszonego który nadaje mu wyjątkowego smaku. Idealnie komponuje się z kaszą .

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - schab ok 500 g
    - 2 średnie cebule
    - 1 duża papryka czerwona
    - 5-4 ogórki kiszone
    - przecier pomidorowy (400 ml)
    - sól
    - pieprz
    - czerwona słodka papryka
    - czosnek 3 ząbki
    - pietruszka do posypania
    - oliwa
Wystaw ocenę:

4.43 (205 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz wieprzowy z papryką i ogórkiem kiszonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie warzywa i mięso kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę i wrzucamy cebulę podsmażamy ją a następnie dodajemy mięso . Kiedy mięso będzie już podsmażone wrzucamy paprykę i wlewamy przecier pomidorowy. Doprawiamy przyprawami i czosnkiem i dusimy 20-30 minut. Pod koniec duszenia dodajemy ogórki kiszone . Pietruszką posypujemy już podany gulasz na talerzu. Gulasz podałam z kaszą jęczmienna.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować