Gulasz wołowy z kaszą pęczak

4.48 (147 ocen)

Bardzo syty obiad

Składniki:

  • Składniki :

    400-500g mięsa wołowego na gulasz,
    1 cebula,
    4 marchewki,
    1 łyżka mąki,
    1 łyżka koncentratu pomidorowego,
    2 liście laurowe,
    ziele angielskie (4kuleczki),
    bulion,( tak aby przykryło mięso )
    sól, pieprz,
    olej do smażenia,
    150g kaszy pęczak.
Wystaw ocenę:

4.48 (147 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz wołowy z kaszą pęczak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Mięso opłukaj, osusz ręcznikiem papierowym. Pokrój na kawałki i oprósz mąką. Smaż na rozgrzanym oleju. Mięso ściągnij z patelni i przełóż na talerz. Cebulę i marchewki pokrój w kostkę i smaż na tym samym tłuszczu co mięso. Ponownie wrzuć mięso na patelnię, wlej bulion, dodaj liście laurowe, ziele angielskie i koncentrat pomidorowy. Duś pod przykryciem przez 1,5-2 godzin 40-50 minut co jakiś czas mieszając. Kaszę wsyp do gulaszu. Podawaj gorące.

    Jeśli mięso wołowe nie jest wystarczająco miękkie wrzuć do gotującego się gulaszu 1/2 kiwi na 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza Wołowina Kasza pęczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować