Gulasz wieprzowy z warzywami

4.75 (4 ocen)

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Pomysł na pyszny obiad z mięsem wieprzowym z dużą ilością warzyw. Mięso wieprzowe można zastąpić drobiowym.

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • mięso wieprzowe - 50 dag
    cebula - 1 szt.
    marchewka - 1 szt.
    pieczarki - 20 dag
    czerwona papryka - 1 szt.
    pomidory krojone - 1 puszka
    czosnek - 2 ząbki
    bulion mięsny - 1,5 szklanki
    papryka wędzona - 1 łyżeczka
    sól, pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.75 (4 ocen)

Zobacz również:

Gulasz

Gulasz wieprzowy z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy, kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i siekamy. Pieczarki oczyszczamy, kroimy w plastry.
  • 2. Pieczarki i cebulę podsmażamy na rozgrzanym oleju. Dodajemy mięso, doprawiamy solą, pieprzem i papryką. Zalewamy bulionem i dusimy ok. 40 min.
  • 3. Marchew obieramy i kroimy w plasterki. Paprykę myjemy, wyjmujemy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Dodajemy do mięsa wraz z pomidorami. Czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy do gulaszu. Jeśli potrawa jest zbyt gęsta, dodajemy nieco bulionu. Dusimy ok. 20 min. Podajemy z ugotowanymi ziemniakami i ogórkami kiszonymi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wieprzowina Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Duszenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować