Gulasz wieprzowy z kopytkami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Dzisiaj przygotowałam pyszny gulasz wieprzowy z dodatkiem podgrzybków.
Gulasz podałam z kopytkami, ale równie dobrze smakuje z ziemniakami lub kaszą.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • mięso wieprzowe około 1 kg,
    cebula 2 szt,
    ząbki czosnku 2,
    papryka słodka 1 łyżeczka,
    papryka ostra 1/2 łyżeczki,
    liść laurowy 2,
    przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka,
    przyprawa do gulaszu 1 łyżka,
    por kawałek,
    marchewka 1 szt,(mała)
    koncentrat pomidorowy 2 łyżki,
    olej 3 łyżki,
    woda zimna około 1/2 szkl,
    mąka 3 łyżki,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz wieprzowy z kopytkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • gulasz wieprzowy 1. Cebule obrać i pokroić w grubą kostkę, podsmażyć na oleju, następnie wyjąć na talerz.
    Mięso umyć ,osuszyć i pokroić w różnej wielkości kostkę, następnie podsmażyć na tej samej patelni co smażyła się cebula.
    Do mięsa dodać cebulę i dalej podsmażać.
    Dodać obraną pokrojoną marchewkę,oczyszczoną pokrojoną paprykę, pokrojony por, przyprawy oraz tyle bulionu aby przykryło mięso.
    Smażyć na małym ogniu około 20 minut, dodać oczyszczone podsmażone podgrzybki i koncentrat pomidorowy wymieszać i smażyć aż mięso będzie miękkie.
    Na koniec gulasz zagęścić mąką wymieszaną w niewielkiej ilości wody.
    Jeszcze chwilę pogotować.
    Podawać z ugotowanymi kopytkami lub ziemniakami albo kaszą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować