Gulasz warzywno-mięsny z makaronem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Gdy pomysłu nie macie co na obiad zrobić, zróbcie to, co my. Wrzućcie wszystko do gara, powstanie pyszny gulasz ;) W zasadzie sam się robi, makaron też i danie gotowe ;)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g karkówki wieprzowej
    1 duża marchew
    1 pietruszka
    1 kawałek selera korzeniowego
    1 cebula
    4 ząbki czosnku
    2 łyżki oleju słonecznikowego
    600 ml bulionu warzywnego
    1 łyżka pieprzu białowieskiego
    1 mała puszka groszku konserwowego
    1 puszka fasoli pinto wraz z zalewą
    1 łyżka maki kukurydzianej
    50 ml zimnej wody
    300 g ulubionego makaronu
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Gulasz

Gulasz warzywno-mięsny z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gulasz warzywno-mięsny z makaronem 1. Mięso kroimy na kawałki.
    Marchew, seler, pietruszkę kroimy w kostkę.
    Cebulę siekamy.
    Czosnek rozgniatamy i kroimy na mniejsze części.
    Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu.
    Mięso wrzucamy na gorący olej, obsmażamy. Dodajemy warzywa, cebulę, smażymy przez kilka minut. Wrzucamy czosnek i smażymy przez chwilę, by „puścił’ aromat. Zalewamy gorącym bulionem, wsypujemy pieprz białowieski. Gotujemy 30 min na średnim ogniu.
    Groszek osączamy z zalewy. Dodajemy do dania z fasolą i jej zalewą.
    Gotujemy kilka minut.
    Mąkę rozrabiamy w zimnej wodzie, wlewamy do gulaszu, zagotowujemy.
    Całość do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola Groszek Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować