Gulasz mięsny z cukinią

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Uwielbiamy tradycyjne dania, szczególnie takie, które można lekko podrasować wg własnego uznania.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g łopatki wieprzowej
    2 pętka kiełbasy ze świniobicia
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    1 łyżka mąki
    500 ml bulionu wołowego
    150 ml soku z kiszonych ogórków
    1/2 średniej cukinii
    1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki
    2 łyżki świeżego tymianku
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Gulasz mięsny z cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gulasz mięsny z cukinią 1. Mięso kroimy w kostkę, kiełbasę na pół talarki.

    Smażymy na rozgrzanym oleju, wrzucamy posiekaną cebulę, szklimy , dorzucamy posiekany czosnek. Chwilę podsmażamy, by wydobyć zeń aromat. Oprószamy mąką, dokładnie łączymy, zalewamy bulionem. Dusimy na średnim ogniu przez 30 min. Następnie wlewamy sok z kiszonych ogórków, pokrojoną cukinię, mieloną paprykę. Dusimy jeszcze kwadrans. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Na koniec dodajemy listki świeżego tymianku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować