Gulasz warzywny z makaronem

5 (190 ocen)

Pyszne danie które możemy przyrządzić w niecałe pół godziny, lubię takie dania przyrządzać gdy nam mało czasu.

Składniki:

  • 1 opakowanie mrożonych warzyw po włosku
    1 puszka białej fasoli
    150 gram makaronu świderki
    300 ml. przecieru pomidorowego
    słodka i ostra papryka
    sól, pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (190 ocen)

Gulasz warzywny z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy warzywa z torebki, smażymy do momentu aż będą miękkie. Wlewamy przecier pomidorowy, odsączoną z zalewy fasolę, dusimy przez kilka minut, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, słodką i ostrą papryka.Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, ostudzony dodajemy do gulaszu, delikatnie mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować