Gulasz trapera

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kuchnia kanadyjska

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g bekonu
    1 kg wołowiny bez kości
    pół szklanki mąki
    250 g pokrojonych marchewek
    450 g małych cebulek
    półtora szklanki białego wina
    1 szklanka burgunda
    300 ml bulionu wołowego
    pół łyżeczki soli
    1 łyżka ketchupu
    ¾ szklanki wody
    3 szklanki ugotowanego dzikiego ryżu
    1 listek laurowy
    pół szklanki pokrojonych pieczarek
    2 łyżki posiekanej natki
    ¾ łyżeczki oregano
    pół łyżeczki czarnego pieprzu
    1 łyżeczka posiekanego czosnku
    pół łyżeczki tymianku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz trapera - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Gulasz trapera 1. Pokroiłem bekon w plasterki, wysmażyłem na chrupko. Skwarki osączyłem z tłuszczu, odłożyłem. Do foliowego worka włożyłem połowę mięsa, wsypałem mąkę 9 odłożyłem 3 łyżki mąki ). Usmażyłem na łyżce tłuszczu wytopionego z bekonu, zdjąłem z patelni, odłożyłem.
    Na drugiej łyżce tłuszczu usmażyłem resztę mięsa, bez mąki. Obie porcje mięsa włożyłem do brytfanki, dodałem marchewki, cebulki, zioła ( bez natki ), wino, bulion, sól i ketchup.
    Przykryłem, zapiekałem 1 godzinę w temperaturze 160 stopni C. Wymieszałem resztę mąki z odrobiną wody, dodałem do mięsa razem z pieczarkami, natką i ryżem. Odkryłem brytfankę, gulasz pozostawiłem w piekarniku 30 minut, aby zgęstniał. Posypałem usmażonym bekonem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Amerykańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować